Разкажи ни за себе си ?
Здравейте! Казвам се Фери. Обичам да творя, да пътешествам, да пробвам нови неща и да мечтая много.
Работя като графичен дизайнер от 12 години. Но голямата ми страст е рисуването.

Как се запали по рисуването ? 
Какво обичаш да рисуваш и с какво ?
Може би още откакто съм се научила да държа молив/ химикал съм започнала да „творя” на всяко празно пространство. Първите ми спомени са книжките с илюстрации, които бяха толкова приказни за мен и много им се наслаждавах. Исках като порасна и аз да създавам такива рисунки. 

В началото предимно рисувах графика с молив, в студентските ми години преоткрих дигиталното рисуване с таблет. От скоро започнах да експериментирам с акварел, което ми носи голяма наслада и спокойствие.

Според теб има ли връзка между емоциите и рисуването ?
Определено има! За мен рисуването е голям отдушник към емоциите. Рисунката понякога показва толкова много, без да са нужни думи.

Кога и как се включи в проекта „Играй с Фори“ ?

Една среща преди 10 години с д-р Севджихан Еюбова – една среща, с която се промениха толкова много неща в моя живот и оттогава си казвам, че няма случайни неща.

Какво е да рисуваш емоции ? Имаше ли емоция, която се затрудни да нарисуваш ?
Интересното е, че докато пресъздавах емоциите на Фори и аз имах чувството, че ги изпитвам. Мисля, че тревожността беше тази, която ме затрудни. До този момент си признавам, че не правех разлика между депресия и тревожност.

Коя е любимата ти емоция ? Защо ?

Спокоен и щастлив определено. Това са състоянията, в които винаги искам да съм аз и всички останали.

Какво е твоето послание към всички, които се опитват да приемат емоциите си ?
Бъдете смели в показването на емоциите си! Таенето не води до решение, а само до по-големи проблеми. Споделяйте винаги, когато сте тъжни, а също и когато сте щастливи… Много често забравяме за нещата, които ни носят радост. Усмихвайте се повече, радвайте се на красивите мигове, бъдете позитивни !

Щастието е вътре във вас!

Линк към страницата на Ферия Якубова във Facebook:  https://www.facebook.com/feri.ferrestein